Politica 23 Mai 2014 12:19
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Oradea, ca "taxa pe stalp" pentru persoanele juridice care detin constructii speciale este menita sa adune bani la buget, sugerand ca afirmatia primarului muncipiului, Ilie Bolojan, conform careia taxa descurajeaza investitorii, "este pur electorala".

"Asta (taxa pe constructiile speciale - n.r.) ne permite doua lucruri. In primul rand, sa reducem contributiile de asigurari sociale, si cred ca pentru orice angajator, si pentru cei de aici (compania Celestica din Oradea - n.r.), care au 2.000 de angajati si care vor sa creeze locuri de munca, este o veste foarte buna, ca si scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Apoi, acolo unde impactul este semnificativ, sa adaptam in Parlament prevederi ale acestei scutiri de taxa", a declarat Victor Ponta, joi, dupa ce a vizitat compania Celestica din Oradea, transmite MEDIAFAX.

In acest context, premierul l-a atacat pe primarul liberal al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, sugerand ca acuzele acestuia, conform carora "taxa pe stalp" descurajeaza investitorii, sunt pur electorale, dat fiind ca impozitul pe constructii industriale exista de opt luni, de pe vremea cand ministru al Finantelor era liberalul Daniel Chitoiu, insa edilul s-a plans doar acum, "cu doua zile inainte de alegeri".

"Cei care dezvolta afaceri in parcurile industriale sunt scutiti de la plata taxelor locale, o decizie a autoritatilor locale. Daca primaria (Primaria Oradea - n.r.) nu mai vrea sa acorde aceste scutiri, stiu ca noi tocmai am dat la primarie 40 de hectare pentru un parc industrial, le luam si le dam Consiliului Judetean, si Consiliul va dezvolta in continuare afaceri", a declarat Ponta, referindu-se la terenurile pentru un al doilea parc industrial, aflat in pregatiri la Oradea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.