Politica 22 Mai 2014 17:11
Premierul Victor Ponta a afirmat, la Timisoara, referitor la sesizarea privind implicarea sefului statului in campanie, ca trebuie reglementat legislativ ce au voie sa faca inaltii functionari si ca in cazul presedintelui Traian Basescu "bunul simt nu functioneaza", deci trebuie trecut in lege.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, intr-o declaratie de presa sustinuta la Consiliul Judetean Timis, ca trebuie reglementat legislativ daca o persoana poate participa sau nu la o campanie electorala, el facand referire la sesizarea Curtii Constitutionale privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, transmite MEDIAFAX.

"Ceea ce am vazut in primul comunicat al Curtii Constitutionale a Romaniei este ca cei de la CCR nu s-au pronuntat daca are voie sau nu Traian Basescu sa faca campanie electorala. Ei au spus «nu e in competenta noastra, stabiliti legislativ sau suspendati-l si atunci va putem spune». Or, asta a facut Curtea Constitutionala, deci nu s-a pronuntat pe fondul problemei indicate de noi, si anume ca presedintele Romaniei nu are cum sa faca campanie electorala, asa cum nu au cum sa faca campanie electorala judecatorii, militarii, ambasadorii, prefectii si alte categorii speciale", a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca aceasta reglementare legislativa va insemna si initierea unei proceduri de suspendare a presedintelui Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Noi am crezut intotdeauna in bunul simt", care nu functioneaza "in cazul domnului presedinte Traian Basescu".

"Asta inseamna sa reglementam in lege niste lucruri care altfel erau reglementate de bunul simt. Noi am crezut intotdeauna ca bunul simt, in anumite situatii, e suficient. In cazul domnului presedinte Traian Basescu, bunul simt nu functioneaza si atunci trebuie sa il trecem in lege. Dar cel mai important din punctul meu de vedere este ca viitorii inalti functionari ai tarii, viitorii presedinti, viitorii magistrati, viitorii ambasadori sa stie foarte clar ca ceea ce a facut Traian Basescu este impotriva spiritului politicii si impotriva unei legi pe care o vom promova in Parlament", a spus Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, formulata dupa ce seful statului s-a fotografiat imbracat cu un tricou PMP, alaturi de lideri ai acestui partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.