Politica 22 Mai 2014 15:38
Premierul Victor Ponta se declara "bucuros" de decizia CC referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, afirmand ca i s-a parut "condamnabil" ca PNL a atacat-o si ca "mintile PNL" ar trebui sa inteleaga ca USL este un proiect comun in care oamenii mai cred

Victor Ponta a declarat presei, joi, la Timisoara, ca i se pare regretabil ca liberalii au atacat la Curtea Constitutionala Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, transmite MEDIAFAX.

"Mi s-a parut extrem de regretabil si de condamnabil faptul ca exact colegii liberali, cu care am muncit anul trecut la un Cod al Insolventei foarte bun, l-au atacat la Curtea Constitutionala numai ca sa-l prelungeasca", a spus Ponta.

Premierul s-a declara bucuros ca magistratii CCR au respins sesizarea PNL, aratand, totodata, ca "sunt multe firme care intra in insolventa ca sa faca evaziune fiscala".

"Sunt foarte bucuros de faptul ca s-a respins in unanimitate contestatia PNL privind Codul Insolventei. Acesta a fost lucrat de noi impreuna cu colegii liberali anul trecut, ne ajuta sa combatem evaziunea fiscala. Sunt multe companii care intra in insolventa ca sa faca evaziune fiscala, sa nu-si plateasca debitorii privati si aveam nevoie de noul cod", a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru a adaugat ca "proiectul politic USL" trebuie dus pana la capat.

"Sper ca mintile PNL inteleg ca am inceput un proiect politic, USL, in care lumea are inca incredere si pe care trebuie sa il ducem pana la capat", a afirmat Ponta.

Miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

Decizia de respingere a sesizarii depuse de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a fost luata cu unanimitate de catre judecatorii Curtii Constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.