Politica 20 Mai 2014 14:14
Deputatul Elena Udrea a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca fostul consilier prezidential Cristian Diaconescu a devenit membru al PMP.

Deputatul Elena Udrea a aratat ca intrarea lui Cristian Diaconescu reprezinta "un castig" pentru partid, acesta fiind "tipul de politician occidental" de care este nevoie in acest moment pe scena politica.

"Pentru PMP ziua de astazi este una in care dam semnalul ca partidul devine si mai puternic pentru ca ni se alatura un om care reprezinta ceva in politica romaneasca, un om credibil, un om care a avut rezultate in toate activitatile si in toate functiile pe care le-a detinut pana acum, este vorba de domnul Cristi Diaconescu. Cristi Diaconescu este membru fondat al Fundatiei Miscarea Populara, dar astazi vine in Partidul Miscarea Populara", a precizat Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ea a mai spus ca alegerile de duminica sunt importante in perspectiva alegerilor pentru presedintia Romaniei, aratand ca la cele din 25 mai "vor fi un semnal pentru ce se va intampla in noiembrie 2014".

Udrea a mai spus ca in opinia sa Cristian Diaconescu "este un castig pentru PMP" si este un om care a avut performanta indiferent unde a activat, ca ministru de externe sau ca si consilier prezidential.

"Cristian Diaconescu este tipul de barbat politic de care politica romaneasca are nevoie, un om decent pe care nu l-am auzit niciodata jignind o femeie, nu l-am auzit in general jignind pe cineva, nu se cearta in public, este tipul de politician occidental de care cred ca avem mare lipsa in acest moment pe scena politica", a mai spus Udrea.

La randul sau Cristian Diaconescu prezent la conferinta de presa si-a exprimat disponibilitatea de a coopera in perioada urmatoare intr-un proiect politic pe care l-a initiat odata cu fondarea Fundatiei Miscarea Populara.

"Multumesc doamnei Udrea si celorlalti colegi din PMP pentru disponibilitatea de a coopera in perioada urmatoare intr-un proiect politic pe care l-am initiat odata ce am fondat Fundatia Miscarea Populara, un instrument evident de punere in opera, de aplicare a proiectului politic si a viziunii politice a presedintelui Traian Basescu", a precizat Diaconescu.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Intrebat ce functie va ocupa in PMP, Diaconescu a precizat ca va fi membru al acestui partid. El a mai spus ca adreseaza o rugaminte celor care duminica se gandesc daca sa participe la vot, si anume ii invita pe acestia sa-si exprime optiunile.

Diaconescu a mai spus ca proiectul PMP este "pastrarea sensului occidental al Romaniei, ramanerea in structurile europene si euroatlantice".

Presedintele Traian Basescu a semnat, la finele lunii aprilie, eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu a fost numit, in mai 2012, in functia de consilier prezidential, fiind sef al Cancelariei Prezidentiale. El este de asemenea membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 si 2008, din partea PSD. In 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR si presedinte de onoare al acestei formatiuni politice. El a ocupat de asemenea functii de ministru de Externe si de ministru al Justitiei.

Citeste si:
Tomac anunță organizarea Congresului PMP pe 19 februarie: Scopul e...
Tomac anunță organizarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.