Politica 12 Mai 2014 13:47
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Dmitri Rogozon este "nebunul regelui", care "vrea sa enerveze", mentionand ca "unui claun de teapa lui ii raspunzi ca atare" si ca atunci cand din partea Rusiei va fi un comunicat elevat, raspunsul Romaniei va fi un raspuns elevat.

"Rogozin este nebunul regelui. Daca il iei in serios, trebuie sa iei niste masuri extrem de costisitoare. (..) Unui clovn de teapa lui Rogozin ii raspunzi ca atare", a spus Basescu. El a precizat ca nu se stie daca interdictia survolului spatiului aerian al UE intra in pachetul unu si doi de sanctiuni impotriva Rusiei, transmite MEDIAFAX.

"Este clar ca nu am fost foarte pregatiti, la nivelul Uniunii Europene, nu al Romaniei, pentru o astfel de intamplare care nu s-a intamplat pana acum", a spus Basescu.

Presedintele a mai spus ca Rogozin a jignit romanii, iar el, ca sef de stat, nu a raspuns oficial, pentru ca nu este vorba despre un comunicat elevat. "Cand va fi un comunicat elevat, raspunsul va fi un raspuns elevat", a spus Basescu, mentionand ca "Rogozin scrie mult, are mintea odihnita, nu are ce face".

"Ma intreb cate pahare a baut (Traian) Basescu" inainte de a inchide spatiul aerian pentru "avionul nostru", a scris luni vicepremierul rus Dmitri Rogozin pe Twitter, ca raspuns la acuzatiile de duminica ale presedintelui roman.

"La astfel de declaratii eu nu pot avea decat o singura reactie. Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva ce nu reprezinta Mama Rusia", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca Rogozin a ramas inca la modul de gandire al stalinismului.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat sambata ca a revenit la Moscova, din Republica Moldova, in pofida faptului ca avionul sau a fost obligat de catre avioane ucrainene de interceptare sa se se intoarca din drum, la Chisinau, potrivit agentiei ruse Itar-Tass.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.