Politica 11 Mai 2014 10:33
Presedintele Traian Basescu a cerut, sambata, Guvernului, sa acceseze fondurile europene disponibile pentru programe de creare de locuri de munca.

Prezent la Arad la o dezbatere pe teme de educatie si locuri de munca, organizata de Fundatia Miscarea Populara, presedintele Traian Basescu a tinut un discurs in care a cerut Guvernului sa atraga fonduri europene pentru crearea de locuri de munca, aratand ca Romania are la dispozitie 105 milioane de euro pentru tineri de pana in 35 de ani si alti 465 milioane de euro pentru persoanele defavorizate.

Seful statului a declarat ca Romania are nevoie de un program de informare privind existenta acestor surse de finantare si de transparenta la accesarea fondurilor.

“Nu cumva vrem sa utilizam banii destinati tinerilor numai pentru o anumita clientela si de asta nu se face publicitate acestei surse europene, pe care o pierdem daca nu ii cheltuim pana la finele anului 2015?”, s-a intrebat Basescu intr-un discurs tinut in fata catorva sute de invitati la dezbatere, intre care oameni de afaceri si numerosi lideri politici, precum Elena Udrea, Emil Boc sau liderul judetean al PDL, primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Seful statului a spus ca a insistat pe langa Guvern inca de la sfarsitul anului 2013 “sa pregatesca aceasta absorbtie, dar nu s-a intamplat absolut nimic”.

“Nu exista mecanismele prin care acesti bani sa fie pusi la dispozitia tinerilor, care nu stiu ca Uniunea Europeana le-a dedicat 105 mililioane de euro pentru a se crea locuri de munca pentru ei. O alta sursa, 465 de milioane de euro, repet, 465 milioane de euro, pentru a se crea locuri de munca pentru persoanele defavorizate, pe langa cei 105 mililioane euro pentru tineri (...) Acesti bani pot fi utilizati pe un spectru mai larg, pentru intreprinderi mici si mijlocii, pe cand cei 105 milioane sunt pentru tinerii de pana in 35 de ani”, a spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

La finalul discursului, Basescu a spus ca a tras concluzia ca exista toate conditiile pentru a se reduce somajul, dar ca nu se face "ce trebuie pentru a-l reduce”, iar pentru asta “proasta guvernare ar trebui incriminata

Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.