Politica 8 Mai 2014 17:55
Premierul Victor Ponta a afirmat ca documentul trimis la Bruxelles de catre Guvern in care este laudata activitatea DNA si a ANI este elaborat de toate institutiile si reflecta pozitia fiecarei structuri in parte, adaugand ca nu a stat sa scrie cu mana lui fiecare capitol din document.

Solicitat de presa sa explice laudele transmise de Guvern la Bruxelles pentru activitatea DNA si ANI in conditiile in care mai multi membri PSD au avut probleme cu aceste doua institutii, Ponta a raspuns: "Este un document elaborat de toate institutiile statului si reflecta pozitia fiecarei institutii in parte, un document integrator. Doar nu credeti ca am stat eu sa scriu cu mana mea fiecare capitol din acel document".

Guvernul a transmis CE ca DNA, ca urmarire penala, ICCJ si celelalte instante, in faza de judecata, au avut rezultate semnificative, rata de confirmare a inculparilor DNA prin hotarari judecatoresti definitive depasind in ultimii sapte ani 90%, iar ANI a avut tot rezultate notabile in ultimii 5 ani, transmite MEDIAFAX.

Aprecierile Guvernului la adresa Directiei Nationala Anticoruptie, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Agentiei Nationale de Integritate au fost introduse in Programul National de Reforma, la capitolul privind progresele inregistrate in combaterea coruptiei.

Documentul completeaza Programul de convergenta inaintat Comisiei Europene.

"Referitor la combaterea coruptiei, DNA (la nivel de urmarire penala), ICCJ si celelalte instante (pentru faza de judecata) au inregistrat rezultate semnificative. In ultimii sapte ani, rata de confirmare a inculparilor DNA prin intermediul unor hotarari judecatoresti definitive a atins 90,25%", se arata in document.

Guvernul lauda la Bruxelles si activitatea ANI, aratand ca institutia a obtinut rezultate notabile in ultimii cinci ani, rata de confirmare a deciziilor sale privind situatiile de incompatibilitate si a deciziilor administrative in cazurile de conflict de interese depasind 80%, si ca, in urma deciziilor ANI, au fost confiscate averi personale nejustificate in valoare de peste 1 milion euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.