Politica 6 Mai 2014 13:43
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, despre anuntul premierului Victor Ponta ca va sesiza CC pentru implicarea sa in campanie, ca in mod categoric nu a incalcat legea fundamentala si a facut referire la avizul Curtii din 2007, care spune ca "presedintele nu vine din nori".

Presedintele a sustinut ca in mod categoric nu a incalcat Constitutia.

"Vreau sa stiu exact la ce se refera Victor Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare care au fost in 2007 si 2012", a spus seful statului, la Gandul Live, transmite MEDIAFAX.

El a mentionat ca in avizul 1 din 2007 se precizeaza plaja pe care presedintele se poate misca in spectrul politic si faptul ca seful statului are dreptul la optiuni politice, are dreptul sa participe in dezbateri politice, are dreptul sa fie sustinut de un partid si sa ramana apropiat unui partid.

Traian Basescu a mentionat ca articolul 84 din Constitutie spune foarte clar ca presedintele nu poate fi membru de partid.

"Dar, in avizul din 2007, se explica clar ca presedintele nu vine din nori. Nu citez dar dau sensul, este sustinut de un partid, ca atare ramane in relatii cu acel partid, pentru a-si sustine programul", a mai spus Traian Basescu, precizand ca singurul partid care sustine in acest moment ca va continua reforma statului este PMP, iar acesta este partenerul sau politic.

Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, iar in baza deciziei CC se va proceda in consecinta, a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.