Politica 6 Mai 2014 11:33
Treisprezece candidati se vor confrunta, pe 25 mai, la alegerile parlamentare partiale, pentru ocuparea a doua mandate de senator de Bucuresti, devenite vacante dupa demisiile lui Dan Voiculescu si Victor Ciorbea.

Sapte candidati doresc sa intre in competitie pentru a castiga un mandat de senator in Colegiul uninominal 8 din Bucuresti, ramas vacant dupa demisia din Senat al lui Dan Voiculescu, acestia inregistrandu-si, pana luni seara, candidatura la Biroul Electoral de Circumscriptie.

Acestia sunt Ilie Nastase (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (Partidul Miscarea Populara), Iulian Craciun (PNTCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PP-DD), scrie MEDIAFAX.

In data de 28 ianuarie 2013, senatorul Dan Voiculescu a anuntat, in plenul Senatului, ca demisoneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator. El si-a motivat gestul prin faptul ca existasera "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau. La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti.

Alegeri parlamentare partiale vor avea loc, simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European din 25 mai si in colegiul 7 din Bucuresti, pentru adjudecarea unui mandat de senator ramas vacant dupa demisia din Parlament a lui Victor Ciorbea ca urmare a numirii sale in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Ciorbea a precizat ca face acest gest pentru a evita o posibila situatie de incompatibilitate.

In cursa pentru castigarea acestui mandat ramas vacant si-au scris candidatura Alfred Laurentiu Antonio Mihai (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Adriana Saftoiu (PDL), Andrei Gheorghe Creci (PNL), Cristian Ilie (Partidul Miscarea Populara), Traian Raul Popa (PNTCD) si Nicolae Calota (PP-DD).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.