Politica 5 Mai 2014 10:41
Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, ca in situatia in care presedintele Traian Basescu nu va convoca CSAT pentru analizarea crizei din Ucraina, atunci convocarea va fi facuta de el, in calitate de vicepresedinte, si ceilalti ministri membri ai acestei structuri, in cursul zilei de luni.

"Luni la ora 11.00 avem o intalnire la ministerul Apararii, facem analiza apropos de alocarea resurselor financiare si dupa aceea vom cere - eu sunt vicepresedinte al CSAT - vom cere o discutie in CSAT pe aceasta tema", a spus Ponta.

El a precizat ca ultima sedinta a CSAT a fost in 27 martie.

"De atunci a trecut o luna si jumatate si in fiecare zi se intampla ceva rau in Ucraina, conflictul se apropie de granitele noastre, Odesa e la o suta si ceva de kilometri, si daca esti un lider responsabil si serios al Romaniei nu poti sa zici ca am discutat in marite, pai in martie nu mai seamana nimic cu ce e acum si daca presedintele nu va convoca CSAT, il vom convoca noi, bineinteles", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cand are de cand sa faca aceasta convocare a CSAT, Ponta a raspuns: "Noi putem face solicitarea, dupa care data efectiva o stabileste presedintele".

Legea CSAT prevede ca aceasta structura poate fi convocata de si la initiativa a cel putin o treime din numarul membrilor sai.

Situatia Ucrainei s-a discutat demult in CSAT, dar premierul Victor Ponta nu si-a dat seama cand, a declarat, sambata seara, presedintele Traian Basescu, solicitat sa comenteze faptul ca premierul a precizat ca va propune acest subliect la viitoarea sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

"S-a discutat demult, da' (premierul - n.r. ) nu si-a dat seama cand", a precizat, sambata seara, la iesirea dintr-un restaurant, presedintele Traian Basescu, rugat sa comenteze faptul ca premierul Victor Ponta a declarat ca la prima sedinta a CSAT va propune sa se discute despre situatia Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.