Politica 1 Mai 2014 12:00
Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind securitatea cibernetica, ceea ce va permite operationalizarea Sistemului National de Securitate Cibernetica, informeaza Executivul.

Proiectul a fost prezentat in dezbatere publica de catre Ministerul pentru Societate Informationala.

"Proiectul de lege adoptat de Guvern va permite operationalizarea Sistemului National de Securitate Cibernetica – SNSC, care va facilita adoptarea de masuri proactive si reactive privind informarea, monitorizarea, diseminarea, analizarea, avertizarea, coordonarea, decizia, reactia, refacerea si constientizarea. De asemenea, actul normativ defineste o terminologie unitara in domeniul securitatii cibernetice si a unui cadru armonizat de actiune a autoritatilor si institutiilor publice", se arata in comunicat.

La inceputul lunii aprilie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis luarea unor masuri care sa permita contracararea amenintarilor cibernetice la adresa Romaniei, in conditiile in care in ultima perioada acestea s-au diversificat.

"S-a apreciat ca in ultima perioada aceste amenintari s-au diversificat, devenind o optiune tot mai atractiva pentru actorii statali sau nonstatali intrucat nu implica resurse foarte mari. Membrii CSAT au decis luarea unor masuri care sa permita urgentarea adoptarii cadrului normativ si operationalizarii Agendei Digitale 2020 ca parte integranta a efortului european de dezvoltare a societatii informationale si implicit a actiunilor subsecvente ce sunt dedicate securitatii cibernetice", informa un comunicat al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.