Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a raspuns, marti, criticilor formulate de presedintele Traian Basescu privind constructia de autostrazi si a prezentat proiecte ale CNADNR din perioada 2013 - 2015, afirmand ca seful statului a fost degeaba ministru al Transporturilor timp de sapte ani.

"Pentru domnul presedinte Traian Basescu, nu pentru linistea domniei sale, ci pentru ca sa nu mai minta, 247,72 kilometri sunt licitati anul trecut. Tot pentru domnul presedinte Basescu, ca a fost sapte ani degeaba ministru al Transporturilor, si sper sa consemnati exact, cei mai multi kilometri de autostrada au fost licitati intr-un an in 2013 si dupa noi, cei mai multi au fost licitati in anul 2011 - 110 kilometri. Asta este ierarhia numarului de kilometri licitati vreodata de catre CNADNR. In 2011, cei mai multi in timpul doamnei Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor - n.r.), 110 kilometri, si licitatia condusa de domnia sa in 2011 ne-a adus suspendarea AM POST in aprilie 2012", a spus Sova, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Traian Basescu a criticat, duminica, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara, faptul ca au fost oprite lucrari la autostrazi si "nu s-a pus nimic in locul lor", el adaugand: "S-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel".

Seful statului a spus ca din 2012, luna mai, de cand acest guvern se afla la putere, nu a semnat niciun nou contract, nu a organizat nicio noua licitatie pentru noi proiecte.

"Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate in timpul Guvernului Boc si care au fost in instanta si, odata pronuntarile facute, s-au mai semnat, anul acesta, niste contracte. S-au oprit lucrari, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nadlac - Arad, dar nu s-a pus nimic in locul lor. Sigur, s-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, insa asta este ceea ce ne lipseste: capacitatea de a genera proiecte, cand avem banii pusi pe masa de Uniunea Europeana, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decat sa adanceasca acel deficit de la fondul de pensii, pentru ca a utiliza banii europeni inseamna a crea locuri de munca", a spus presedintele.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Sova a catalogat afirmatiile presedintelui drept electorale si a spus ca dincolo de contradictia politicianista, "cele mai importante sunt cifrele".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.