Traian Basescu a fost intrebat, duminica, despre demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului in cazul petitiei PMP impotriva accizei la carburanti.

El a sustinut un discurs la o dezbatere pe teme economice organizata la Buftea de Fundatia Miscarea Populara. Dupa discurs, Basescu a fost intrebat de jurnalisti despre demersul Guvernului, el raspunzand: "Probabil si semnatura mea este falsa". Presedintele le-a recomandat jurnalistilor sa intrebe la PMP despre acest subiect.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petitia depusa la Guvern de catre deputatul independent Daniel Geanta din partea Partidului Miscarea Populara (PMP) impotriva accizei la carburanti, aratand ca, din totalul celor 300.000 semnaturi invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, contin date false sau ale unor decedati.

Concluzia rezulta dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

In raport se arata ca, dupa deschiderea cutiei continand listele de semnaturi, stranse sub supravegherea si prin implicarea reprezentantilor Partidului Miscarea Populara, au fost gasite 14.608 file cu doar 215.876 rubrici completate (nu cu 300.000), in perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 contin semnaturi, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Magurele, Otomega Bucuresti, Gheorghe Oradea, si 3.252 rubrici fara a fi prezentata localitatea semnatarului.

Numarul total al al rubricilor cu date complete este astfel de 209.719, informeaza MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 14 martie, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petitie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreste sa o introduca.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzina si motorina, inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia, bani care sa fie transferati apoi baronilor locali in campanie. E in neregula", spunea seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.