Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat, marti, ca a propus in Biroul Permanent un proiect de hotarare referitor la afirmatiile sefului statului despre senatoarea Gabriela Firea, mentionand ca el ii va raspunde de acum lui Traian Basescu cand acesta va depasi limita decentei.

Sarbu a declarat de la tribuna Senatului ca exista un proiect pe care el personal l-a avut si care a cerut sa fie discutat la "Diverse", in cadrul sedintei Biroului Permanent. "Asta nu exclude posibilitatea ca la urmatorul plen sa venim si cu un proiect de hotarare care sa fie si votat, vizavi de felul in care domnul Basescu trateaza un senator al Romaniei , membru al unei comisii de ancheta, care il priveste direct pe el si familia sa", a anuntat Sarbu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul senatorilor PSD l-a atacat pe presedintele Traian Basescu si a spus ca in ultima vreme nu mai are rezerve fata de acesta: "In ultima vreme nu am rezerve. Sunt un tip destul de rezervat, de civilizat si bine instruit, din toate punctele de vedere, dar am ajuns la o concluzie, si cred ca si dumneavoastra. Sigur, nu o puteti spune, si inteleg de ce. Si domnul Blaga, in lipsa, nu poate spune. (..) Dar in general, nimeni nu vine, mai ales din cei, dintre noi, care il stim mai bine pe Basescu decat marea masa, cei multi, cum se manifesta, cum trateaza oamenii, cum trateaza intelegerile. Si atunci m-am hotarat ca de acum, de cate ori devine, nu mai folosesc un termen, de cate ori iese din limita bunului simt, am sa ii dau cate o replica, care o sa il doara, enorm de mult, fiindca stiu foarte multe lucruri direct, din contactul direct cu dansul. Si nu il mai iert, din 2008 si din alti ani. Nu mai pot sa il iert. Si nici dumneavoastra nu ar trebui sa il iertati, fiindca el nu are limita".

El a mai aratat ca tot ceea ce face presedintele Basescu "vine cu o lejeritate incredibila". "De data asta am decis ca, atunci cand iese, sa ies si eu, a doua zi, sa ii mai amintesc cate un eveniment, putin placut, ce e drept, si el sa vina sa ma contrazica, ca nu e adevarat, nu e adevarat ce spune domnul Sarbu. Ii va fi foarte greu, pentru ca nu am fost niciodata singur, si sunt convins ca nu mai stie cine a fost acolo si cine ar putea sa confirme ce spun eu", a mai comentat Ilie Sarbu.

Liderul grupului PSD din Senat a mai afirmat ca Traian Basescu merita sa fie pus la punct. "Omul asta merita sa fie pus la punct, sa nu mai iasa asa cum doreste, sa nu mai arunce cu jigniri in stanga si dreapta, si mai ales - cand au fost jigniri am mai acceptat, ne-am obisnuit in ultimii ani de zile cu Basescu care jigneste pe toata lumea - dar cand a trecut la alt registru, la amenintari, chiar ca nu mai e de acceptat", a mai spus Sarbu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Faceti o mica greseala, nu il aparati o data si vedeti cum va ameninta si va scoate cine stie ce, nici nu visati. De asta cred eu ca ar trebui sa constientizam cu totii ca, dincolo de ceea ce ne desparte, de doctrinele noastre de partid, ca nu se mai poate. Ce sa mai faca? Decat sa ia un pistol si sa impuste pe cineva, intr-o zi", a spus Ilie Sarbu. El a adaugat ca amenintarea la adresa senatoarei Gabriela Firea nu poate fi calificata decat in termeni "duri".

"Ori e iresponsabil, ori a fost intr-o stare in care nu a mai judecat, si nu mai putem accepta lucrul asta. Ca nu a facut-o constient, ca a facut-o inconstient, ca a facut-o impins de unele energii care cateodata le ia in plus, dar in niciun caz in calitatea de presedinte si de la tribuna Adminisratiei Prezidentiale", a mai aratat Ilie Sarbu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, intr-o declaratie politica in plen, ca "amenintarile proferate" de presedintele Traian Basescu la adresa senatoarei Gabriela Firea sunt inadmisibile, el chemand mediul politic sa condamne "folosirea santajului".

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.