Traian Basescu sustine ca declaratiile de luni ale lui Victor Ponta sunt "in tonul actiunilor si al declaratiilor mincinoase cu care ne-a obisnuit deja si care i-au adus un umilitor renume de mincinos", premierul fiind mai preocupat de protejarea baronilor decat de nevoile romanilor.

"Constat, cu surprindere, ca prim-ministrul Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali si pentru prezervarea propriei functii decat pentru nevoile reale ale romanilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui sa fie mai degraba crearea de locuri de munca, renuntarea la acciza aplicata combustibililor si imbunatatirea reala a conditiilor de trai ale populatiei, cresterea colectarilor de venituri la bugetul de stat si nu doar propaganda desantata prin care incearca sa ne convinga pe toti ce bine o ducem sub guvernarea Ponta", se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale, care prezinta precizari ale presedintelui Traian Basescu, cu privire la afirmatiile premierului Victor Ponta, scrie MEDIAFAX.

Plangere penala pe numele lui Basescu! Ponta: A lansat un atac MAFIOT

Potrivit sefului statului, "afirmatiile primului-ministru sunt in tonul actiunilor si al declaratiilor mincinoase cu care ne-a obisnuit deja si care i-au adus un umilitor renume de mincinos".

Traian Basescu mai mentioneaza ca, "pentru simpatia si voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calca din nou in picioare interesul si nevoile reale ale romanilor, alimentandu-i, insa, si cu minciuna ca terenurile de la Nana ar fi fost achizitionate de familia sa inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare din data de 9 septembrie 2013".

Ponta, convins ca Basescu va ajunge in inchisoare: E un corupt comunist si securist

"Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren, printr-un credit bancar, si uimirea liderilor PSD in fata unei tranzactii corecte si legale a carei investigare cu cat avanseaza mai mult, cu atat confirma ca s-a facut cu respectarea deplina a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta si pentru baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal sa inteleaga ca acestea pot fi cumparate cinstit, in schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este sa jefuiasca terenuri de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice «Gheorghe Ionescu-Sisesti» sau de la Agentia Domeniilor Statului", se mai afirma in comunicatul de presa.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Traian Basescu da asigurari ca atat el cat si familia sa stau la dispozitia organelor de ancheta, pentru a dovedi legalitatea tranzactiei. "Va asigur ca si eu si familia mea stam oricand la dispozitia organelor de ancheta pentru a dovedi legalitatea acestei tranzactii si pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea ca tranzactia de la Nana este incheiata intre doi subiecti de drept privat, iar platile s-au facut transparent, numai prin banci, putand fi, cu usurinta, controlate de institutiile statului care sunt interesate sa dovedeasca adevarul in acest caz", mai precizeaza seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.