Mircea Geoana afirma ca structurile ale PSD decid candidatul PSD la prezidentiale, nu actualul sef al statului, el mentionand: "Toata lumea stie ce au patit cei care s-au bucurat cand au primit in dar Calul Troian. Iar cand Calul Troian vine de la Traian, stii la ce sa te astepti".

"Traian Basescu spune ca as fi cel mai bun candidat al PSD pentru functia de presedinte al Romaniei. Toata lumea stie ce au patit cei care s-au bucurat atunci cand au primit in dar Calul Troian. Iar atunci cand Calul Troian vine de la Traian, stii exact la ce sa te astepti. Asta cu atat mai mult cu cat un asemenea dar vine de la un om care spune, culmea, ca el a fost furat la alegerile din 2009, in conditiile in care o tara intreaga stie ca Traian Basescu a pierdut alegerile din Romania", scrie Geoana, pe Facebook, potrivit MEDIAFAX.

Fostul presedinte al PSD afirma ca nu Traian Basescu decide candidatul PSD, ci structurile democratice ale partidului. "Actualul presedinte crede ca va mai juca un rol in alegerea viitorului presedinte. Este o aroganta si o sfidare la adresa milioanelor de cetateni romani pentru ca ei sunt cei care il vor alege pe seful statului, nu Traian Basescu. Cei peste 5,2 milioane de romani care m-au votat in 2009 au ales un altfel de presedinte. Un presedinte care vine cu un proiect de tara", declara Geoana.

El mentioneaza ca romanii au nevoie in urmatorii 5 ani, in urmatorii 10 ani de un presedinte care sa aduca echilibrul si siguranta in vietile lor si sa repare toate nedreptatile provocate de ultimii 25 de ani de democratie imperfecta si economie a generatiilor de sacrificiu.

"Securitatea nationala, in sensul cel mai larg, poate fi garantata de un presedinte cu certe valori pro-occidentale. Securitatea nationala inseamna valorificarea maximala a statutului nostru de membru NATO si UE, organizatii puternice care ne apara in fata agresiunilor Rusiei. Inseamna securitate energetica pentru a reindustrializa Romania, solutia pentru a genera locuri de munca bine platite. Inseamna si securitate alimentara pentru a ne hrani sanatos din pamantul nostru. Si mai inseamna integritate deplina a oamenilor politici prin sustinerea energica a luptei impotriva coruptiei si a cauzelor acesteia si a unei justitii independente si deplin depolitizate. Nu in ultimul rand, o Romanie sigura si puternica inseamna reunificarea romanilor in Uniunea Europeana, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918", se mai arata in mesajul lui Geoana.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Potrivit acestuia, al doilea mare obiectiv al viitorului presedinte consta in repararea nedreptatilor profunde care distrug societatea noastra de 25 de ani. "Nedreptatile care ii fac pe saraci mai saraci, ii impiedica sa se hraneasca bine, sa se imbrace, sa se trateze sa-si educe copii, nedreptatile care ii impiedica sa o duca mai bine. Trebuie sa reparam nedreptatile care ii fac pe unii mai egali decat altii in fata legii. Nedreptatile care ii apasa pe oamenii de afaceri cinstiti care muncesc cu greu si ii avanajeaza pe speculantii tranzitiei, pe profitorii care s-au imbogatit usor atunci cand majoritatea romanilor au saracit", scrie Geoana.

Liderul PSD declara ca misiunea viitorului presedinte este o Romanie solidara, increzatoare si dreapta in care sa te simti in siguranta si in care generatiile tinere sa vrea sa traiasca pentru a se implini si a sustine generatiile varstnice.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ar opta ca si candidat la prezidentiale din partea PSD pentru Mircea Geoana, el aratand ca si Klaus Iohannis ar fi "o solutie pentru liberali". Intrebat, duminica, intr-o emisiune la Realitatea TV, pentru cine ar opta intre Victor Ponta, Mircea Geoana si Sorin Oprescu, ca potentiali candidati din partea PSD la prezidentiale, Traian Basescu a raspuns: "Daca ar fi sa optez pentru unul dintre ei, as opta pentru Geoana, pentru ca este un om care stie jocul Americii, il intelege".

Despre premierul Victor Ponta, Basescu a spus: "Nu are nicio treaba cu responsabilitatea pentru tara, Geoana o are, cu credibilitarea externa, Geoana o are". "Intre cei trei, optiunea mea este Mircea Geoana, indiscutabil", a mai declarat Traian Basesu, precizand ca presedintele Romaniei nu este gestionar de economie, ci de relatii bilaterale.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.