Presedintele PDL, Vasile Blaga, a raspuns, luni, criticilor care i-au fost aduse de seful statului, aratand ca "macar in Saptamana Mare domnul presedinte ar trebui sa nu mai spuna neadevaruri" si a precizat vicepresedintii PDL nu au fost nici in PCR si nici in FSN, insa Traian Basescu a fost.

Intrebat cum raspunde criticilor la adresa sa aduse de presedintele Traian Basescu care spunea despre liderul PDL ca a impus in partid linia FSN si ca PDL nu are capacitatea de regenerare, Blaga a spus ca intre partidul pe care el il conduce acum si PMP este "o deosebire clara, asa cum este intre Monica Macovei si Stolojan, pe de o parte, si, de cealalta parte, cele doua Elene, Udrea si Basescu".

Blaga a afirmat ca macar in Saptamana Mare ar trebui ca Basescu sa nu mai spuna neadevaruri.

"Macar in Saptamana Mare domnul presedinte ar trebui sa nu mai spuna neadevaruri. Am inteles ca inca este suparat ca doamna Udrea a pierdut la Conventie, dar a facut partid. Inteleg ca sprijina partidul doamnei Udrea, probabil ca ne asteptam sa si participe la lansarile de candidati ai PMP, pentru ca nu prea se bucura de succes in tara in randul domniilor lor", a spus Blaga, luni dimineata, inainte de sedinta BPN al PDL, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca BPN al PDL este "extrem de tanar", aratand ca toti vicepresedintii PDL nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN, pe cand Traian Basescu "a fost".

"In primul rand, nu este deloc adevarat nici ca au fost mesaje de un anumit tip de sprijinire a primarilor cu probleme in timpul campaniei interne (din PDL - n.r.), iar pe de alta parte BPN actual este extrem de tanar, vicepresedintii nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN-ului, pe cand domnia sa a fost si a spus-o chiar intr-o reuniune la ultima intalnire, de fapt din 2004, cu domnul Nastase: «Ce mare pacat ca romanii trebuie sa aleaga intre doi comunisti» si avea dreptate. A spus-o dansul, nu o spun eu", a adaugat Blaga.

El a aratat ca exista deosebire intre PDL si PMP: "De fapt este o deosebire clara intre PDL de acum si PMP si este deosebirea, o descriu plastic, intre Monica Macovei (...) si Stolojan si de cealalta parte cele doua Elene, Udrea si Basescu".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca, pentru el, "PDL este un proiect inchis", sustinand ca acest partid nu mai are capacitatea de regenerare interna, este dominat de aripa FSN si exponentul acestui filon este Vasile Blaga. "In interiorul PDL a prins filonul fesenist pe care l-am stiut intotdeauna. Vasile Blaga este exponentul acestui filon, ei sunt oamenii care au plecat din FSN si acum gandesc la fel. De asta, pentru mine, PDL este un proiect inchis si cred ca cea mai buna sansa ar fi cu partide noi", a afirmat Basescu.

El a mai aratat ca sansa este legata de partide noi si cu oameni din generatia de 40 de ani, cum ar fi Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea. "Catalin Predoiu este, din pacate, ca si Monica Macovei, dintr-un partid care nu mai are viitor. PDL este un partid inchis care nu reuseste sa se automodeleze nici in opozitie. PDL nu mai are capacitatea de regenerare interna si a inceput sa fie dominat, dupa ce a fost indepartat si Emil Boc, sa fie dominat de aripa FSN a PDL, care a existat intotdeauna", a mai spus seful statului.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

El a mai aratat ca Vasile Blaga a indepartat toti oamenii care au sustinut motiunea Macovei si motiunea Udrea. "Monica Macovei a facut frumos, au acceptat-o, dar toti oamenii de pe motiunea Macovei au fost indepartati din PDL", a mai spus Basescu. In opinia lui Basescu, toate partidele din Romania cu radacini in anii '90 si-au epuizat capacitatea de a face bine si generatia de 40 de ani are sansa. "Nu sa vii cu Blaga, cu fesenismul biruitor", a adaugat Basescu. Traian Basescu a aratat ca, dupa ce a inchis proiectul PDL, sustine PMP. "Sondajele arata la 10% PMP, poate va creste la 12-13%", a apreciat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.