Fostul ministru de externe Teodor Baconschi, candidat PMP la PE, sustine ca "pe dreapta multe partide s-au imbolnavit de boli de la PSD", afirmand ca Partidul Miscarea Populara isi doreste o dreapta unita, dar ca nu vrea sa faca negocieri in acest sens "cu oricine si in orice conditii".

"Vrem o dreapta unita, dar in jurul unor principii si valori asumate cu adevarat, nu mimate", a afirmat Teodor Baconschi, vineri, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Acesta a apreciat ca 60 la suta dintre romani ar vota partidele din spectrul politic de dreapta, lucru care s-a vazut la vot in anul 2005, dar ca multe formatiuni politice cu doctrina de dreapta "s-au imbolnavit de boli de la PSD".

"De cate ori PSD e izolat, dreapta poate castiga alegerile. In acelasi timp, pe dreapta, multe partide s-au imbolnavit de boli de la PSD si n-avem cum sa ne asociem cu ele pana nu se face o reforma, o triere a personalului politic, noi lideri sa apara, inclusiv din noua generatie. Deci vrem sa provocam o primenire a intregii clase politice si bineinteles ca scorul electoral din 25 mai va fi o ocazie buna pentru a aseza exact cate voturi in dreptul fiecarui partid. Dupa care vor incepe niste negocieri, dar nu cu oricine si in orice conditii. N-avem cum", a afirmat Teodor Baconschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.