Comisia parlamentara comuna pentru revizuirea Constitutiei a stabilit, miercuri, termenul de 30 aprilie pentru depunerea amendamentelor, in urma observatiilor Curtii Constitutionale si a Comisiei de la Venetia la textul de revizuire.

Presedintele comisiei, liberalul Crin Antonescu, a declarat ca ceea ce este de retinut si de explicat, pe texte care sunt publice, este urmatorul lucru: "Nu exista nicio semnalare a vreunui articol revizuit care pune in pericol sau limiteaza regimul democratic sau statul de drept din Romania".

Antonescu a vorbit si despre "observatiile si recomandarile Curtii Constitutionale si ale Comisiei de la Venetia", precizand ca trebuie sa remarcat sensul acestora, transmite MEDIAFAX.

"Atunci cand ni se solicita o si mai mare clarificare a tipului de regim politic, de forma de guvernamant, o separare si o delimitare si mai clara a atributiilor presedintelui si premierului, comparand cu actuala Constitutie, noi am facut deja niste pasi in revizuire in aceasta directie. O cheie dramatica sau jignitoare, ca ni s-a dat peste nas, asta este gandirea partizana si periferica (...) Raportul si opinia Curtii Constitutionale sunt toate luate in seama", a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca amendamentele care vor fi depuse vor tine cont de aceste observatii ale Curtii Constitutionale si ale Comisiei de la Venetia, dar ca "nu are rost sa se ia totul de la inceput, pentru ca ar fi absurd".

"Ce ni se recomanda este sa mergem si mai mult, sa clarificam daca se poate si mai multe din aceste lucruri, nicidecum scandalul de tipul demagogic care s-a iscat, cum ca noi, ati vazut si pe eminentul jurist Alin Tise, spunand ca presedintele este putere in stat", a comentat Antonescu.

La randul sau, senatorul PSD Ioan Chelaru a precizat ca se impun doua etape in elaborarea noului proiect de revizuire a Constitutiei.

Astfel, dupa ce se vor primi amendamentele de la grupurile parlamentare, de la societatea civila, CSM, se va lucra pe textul proiectului, analizand in acelasi timp pozitia Curtii Constitutionale si a Comisiei de la Venetia.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Dupa finalizarea textului, cel mai probabil la finalul sesiunii de vara a Legislativului, se va elabora raportul Comisiei de revizuire, pentru a fi prezentat in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.