Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia dupa publicarea stenogramelor privind discutia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru, aratand ca Ponta "calca din ce in ce mai apasat pe urmele lui Adrian Nastase".

"De urgenta, daca mai are demnitate, Victor Ponta sa demisioneze din fruntea Guvernului, pentru ca actul de coruptie a patruns in biroul domniei sale. Victor Ponta calca din ce in ce mai apasat pe urmele lui Adrian Nastase. Asta face de cand este prim-ministru", a afirmat Gheorghe Tinel intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

El a apreciat ca Ponta "nu este prizonierul baronilor, ci a devenit parte a sistemului de coruptie generat de baroni".

"Cazul Duicu este situatia care ar trebui sa-i genereze demisia domnului prim ministru, pentru ca este inacceptabil ca in «biroul oval» al domniei sale sa aiba loc discutiile si dezbaterile redate in stenogramele publicate de catre Curtea de Apel cu privire la retinerea lui Duicu. PDL considera inacceptabile explicatiile date de Victor Ponta. Victor Ponta se ocupa de trafic de influenta", a mai spus Tinel Gheorghe.

Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-ar fi traficat influenta in cabinetul lui Victor Ponta, presedintele CJ Mehedinti transmitandu-i sefului IPJ Stefan Ponea ca la Guvern se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, si ca premierul l-a chemat pe seful IGPR, Petre Toba. Asadar, din referatul publicat de Gandul, nu rezulta ca ar fi fost facute inregistrari in biroul lui Ponta, ci doar faptul ca Duicu era cel monitorizat.

In dosarul de coruptie, in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Politiei Judetene, Stefan Ponea, au fost arestati preventiv, apare si numele premierului Victor Ponta, scrie Gandul.

Potrivit Gandul, procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-a traficat influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca seful IPJ Mehedinti. Stefan Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb Ponea i-ar fi promis presedintelui CJ ca il scapa de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii sustin ca premierul l-ar fi convocat la Guvern pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Luni, Ponta a declarat ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti si alti sefi de consilii judetene, aflati in atentia DNA, spunand ca acestia au probleme "doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine" si aratand ca primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, nu mai are nicio problema cu justitia dupa ce a trecut la Partidul Miscarea Populara sustinut de presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.