Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat marti ca Directia nu ancheteaza persoane dupa apartenenta la un anumit partid, competenta institutiei fiind data de calitatea de functionar public sau de functia celui investigat.

Intrebata cum comenteaza declaratiile facute de premier, din care rezulta ca ar exista o campanie impotriva presedintilor de Consilii Judetene, a membrilor PSD, Kovesi a spus ca DNA solutioneaza dosarele cu care este investita ca urmare a unor sesizari, a unor plangeri din partea persoanelor fizice.

"Nu anchetam persoane dupa apartenenta la un anumit partid politic. Calitatea intr-o functie publica atrage competenta DNA potrivit legii, iar daca acea persoana care are calitatea de functionar public si este in competenta de investigare a DNA are si calitate intr-un partid politic, acest lucru pentru noi nu este relevant", a spus Kovesi, dupa participarea la Conferinta Regionala Anticoruptie, potrivit MEDIAFAX.

Procurorul sef al DNA a precizat ca informatiile privind inceperea urmaririi penale sunt publice si se poate verifica cate dintre aceste persoane fac parte dintr-un partid sau altul.

"Noi nu tinem aceste statistici, noi ii cercetam in functie de calitatea de functionar public sau de functia pe care o ocupa persoana care este investigata", a subliniat Kovesi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.