Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, la un simpozion, ca evolutiile din Ucraina si Crimeea si reaparitia Rusiei ca o "putere agresiva" la nivel international obliga NATO sa adapteze modul in care se gandeste apararea colectiva.

Geoana a spus, la simpozionul "Extinderea NATO in 2004: un deceniu de contributie robusta, responsabilitate si angajament pentru o noua Alianta", ca se poate anticipa ca Romania va ramane, pentru o bucata buna de timp, "granita tare" a NATO cu toate consecintele care deriva din acest lucru.

"Daca granita hard, tare, din punct de vedere strategic, militar va fi pe granita de est a Romaniei, putem anticipa ca granita soft, comerciala, granita de influente si de echilibre intre est si vest va fi dincolo de granita de est a Romaniei", a mentionat Mircea Geoana, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit afirmatiilor sale, ceea ce se intampa in Ucraina - o amenintare de presiune financiara si energetica, o amenintare de boicot financiar - trebuie sa gaseasca din partea Europei si a lumii civilizate un raspuns coerent si civilizat.

"Este un moment de trezire la realitate, ceea ce nu inseamna o politica agresiva din partea noastra, ci inseamna, pur si simplu, o politica realista din partea noastra. Aceasta este regula jocului, geografia nu se schimba, iar istoria nu se termina niciodata", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.