Victor Ponta propune o dezbatere nationala privind varsta optima pentru inceperea invatamantului obligatoriu inainte ca Guvernul sa adopte o decizie in acest sens, aratand ca, la nivel european si mondial, se discuta ca toti copiii sa fie de la 5 ani intr-un sistem institutionalizat de educatie.

Prezent la conferinta cu tema "Consolidarea sistemelor de educatie a copiilor pentru asigurarea unui proces de invatare eficient”, organizata de Ministerul Educatiei Nationale, UNICEF si Fundatia pentru o Societate Deschisa, Ponta a amintit ca si clasa pregatitoare a generat la inceput foarte multe dezbateri, transmite MEDIAFAX.

"Astazi, se discuta pe plan european, pe plan mondial ca toti copiii sa fie intr-un sistem institutionalizat de educatie inca de la varsta de cinci ani si cred ca o asemenea decizie nu trebuie luata doar de Guvern sau de Ministerul Educatiei. Cred ca e o deczie foarte importanta care se refera si la mentalitatea din Romania. Stiti foarte bine, bunicii sunt obisnuiti sa stea mai mult cu copiii acasa, sa-i tina mai mult. Sa facem o dezbatere reala, pentru ca, atunci cand se ia decizia, nu doar sa imitam un sistem european sau de pe plan mondial", a afirmat premierul.

El a adaugat ca, personal, aproape a fost convins in acest sens de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, explicand insa ca el nu mai este direct vizat de o astfel de regula, deoarece fiica sa, copilul mai mic, a implinit deja varsta de sase ani, dar a aratat ca parintii trebuie sa stie ce vor face cu copiii in viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.