Premierul Victor Ponta s-a intalnit duminica dimineata cu presedintele Shimon Peres, in cadrul unei vizite semiprivate in Israel, asigurandu-l pe seful statului israelian de prietenia si continuarea parteneriatului intre cele doua state, relateaza Jerusalem Post in editia online.

Potrivit publicatiei, Ponta a fost primit la resedinta presedintelui, la Ierusalim, inainte ca Peres sa plece intr-o vizita de stat in China. El i-a spus presedintelui ca in Europa se afirma o noua generatie de lideri politici care aduc o noua dinamica in tarile lor, scrie MEDIAFAX.

Premierul roman, in varsta de 41 de ani, a discutat cu presedintele israelian despre criza din Ucraina, potrivit publicatiei. El i-a spus lui Peres ca Romania nu este afectata de instabilitatea din regiune, este sanatoasa economic si se afla intr-o pozitie buna din punct de vedere politic si diplomatic, ca membru NATO si UE, si intretine o relatie speciala cu Statele Unite.

Ponta a amintit ca s-a intalnit cu Peres in 2004, pe cand era un politician foarte tanar, iar presedintele i-a oferit un sfat foarte bun, a declarat premierul roman, citat de publicatie.

Romania are o atitudine foarte pozitiva fata de Israel, a apreciat el. "Puteti conta pe noi, ca parteneri", a declarat Ponta, adaugand ca va reveni in Israel intr-o vizita oficiala, insotit de o delegatie importanta care va discuta o serie de acorduri cu partea israeliana.

La randul sau, presedintele Peres a declarat ca Israelul are o relatie unica cu Romania, singura tara din fostul bloc comunist care nu a intrerupt relatiile in 1967 si a carei comunitate evreiasca a ramas activa inclusiv in timpul comunismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.