Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Iasi, ca liberalii nu vor face deocamdata alianta cu nimeni, dar ca in turul doi al alegerilor prezidentiale va fi sustinut candidatul dreptei, oricare ar fi el, fara vreo negociere sau "tocmeala".

Crin Antonescu a afirmat ca PNL nu vrea deocamdata sa faca alianta cu vreun alt partid de dreapta, motivand ca liberalii abia au iesit dintr-o alianta.

"Nu vrem alianta cu nimeni, abia am iesit dintr-o alianta. Exista un circuit al aliantelor, fiecare cu fiecare, care s-a consumat. E important sa vedem si ca partide ce putem face. E adevarat ca PSD e cel mai mare partid, dar vad o retinere la ei sa spuna ca sunt PSD. Se ascund dupa tot felul de tufe mici, ca Daniel Constantin, fac aliante gen USD, il aduc pana si pe Tariceanu, apoi il chinuie si il tin acolo pe scaun, ca poate vin inapoi liberalii. Spune ca te numesti PSD, esti ditamai partidul. Domnul Blaga sau PDL au o atitudine un pic mai demna, ei merg cu partidul lor. Restul, cu cat sunt mai mici, viseaza uniuni mai mari", a spus Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca PNL vrea sa se aseze la masa cu cetatenii, fara a fi nevoie sa intre in vreo alianta. Antonescu a spus ca, daca se va pune problema unei motiuni de cenzura a opozitiei in Parlament, atunci aceasta poate fi sustinuta de toate partidele de dreapta.

Cat priveste alegerile prezidentiale, Crin Antonescu a spus ca vede posibila o sustinere a candidatului dreptei in turul al doilea de scrutin, in cazul in care acesta se va confrunta cu cel nominalizat de PSD.

"Vom merge frumos, fiecare cu candidatul sau. Vom avea candidat noi, liberalii, si unul dansii (celelalte partide de dreapta - n.r.). Daca unul se califica in turul doi si se va confrunta cu candidatul socialist, putem sa votam acel candidat, nu ne trebuie vreo negociere, tocmeala sau alianta. E prematur sa discutam despre asta", a afirmat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.