Parlamentari din Comisia de revizuire a Constituíei considera ca declaratia lui Ovidiu Dontu ca Parlamentul sa se transforme in Adunarea Constituanta pentru modificarea Constitutiei reprezinta "o opinie personala", o exagerare.

"Este un punct de vedere al colegului, nu impartasesc aceasta opinie, pentru ca Parlamentul nu se poate transforma intr-o Adunare Constituanta, este o alta procedura. In prima sedinta a comisiei de revizuire a Constitutiei trebuie sa se discute observatiile Curtii Constitutionale", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX deputatul PSD Ciprian Nica, vicepresedinte al Comisiei juridice.

Si liderul deputatilor PNL George Scutaru considera ca afirmatia lui Dontu este "o opinie personala". "Este o opinie personala. Ramine sa vedem daca mai exista o vointa politica majoritara pentru a promova proiectul de revizuire a Constitutiei in forma initiala. O sa vedem modificarile in urma observatiilor Curtii Constitutionale", a precizat pentru MEDIAFAX George Scutaru.

"Domnul Dontu exagereaza pentru ca Parlamentul se transforma in Constituanta in momentul in care se elaboreaza un proiect nou de Constitutie, aici vorbim despre o lege de revizuire a acestei Constitutii si va parcurge procedura parlamentara, adica va fi votata de Senat si de Camera. Domnul Dontu a incurcat planurile", a explicat deputatul PNL Gabrile Andronache.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca intai ar trebui sa se faca o astfel de propunere, dupa care sa fie analizata. "Ar trebui analizata din doua planuri. Procedural, ar trebui sa vedem daca se face asa ceva si trebuie transat politic. Eu nu stiu sa se fi discutat la nivelul majoritatii parlamenatre pana la acest moment", a adaugat Ciuca.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu se poate ca in mijlocul sesiunii Parlamentul sa se transforme in Adunare Constituanta. "Din pacate, atunci cand se voteaza un Parlament trebuie stiut daca este Adunare Constituanta si nu in mijlocul sesiunii sa se transforme in Adunare Constituanta si nu cred ca exista posibilitatea asta, nu exista doua treimi necesare", a explicat Mate Andras.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu crede ca in acest moment mai este cazul transformarii Parlamentului in Adunare Constituanta, precizand ca discutia pe acest subiect a avut loc si PSD a fost impotriva.

"Putem sa discutam orice, nu cred ca se mai poate pune problema transformarii acestui Parlament acum in Adunare Constituanta, e o discutie care a avut loc la inceput. N-am avut atunci consens in aceasta chestiune, nu am avut atunci doua treimi, mi-aduc aminte ca PSD nu a fost de acord sa luam in discutie o asemenea varianta, si la noi erau parerile impartite, nu cred ca acum mai e cazul", a declarat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.