Senatorul PSD Marius Isaila este urmarit penal pentru trafic de influenta si instigare la fals, fiind acuzat ca, atunci cand a fost sef serviciu in Ministerul Finantelor, impreuna cu consilierul parlamentar Cristian Ene, a primit mita 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firma.

Directia Nationala Anticuroptie a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au inceput urmarirea penala in cazul senatorului Marius Ovidiu Isaila, pentru savarsirea in concurs a doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata si a unei infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Marius Isaila a fost vineri la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.

"In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in prima parte a anului 2012, suspectii Isaila Marius Ovidiu, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice si Ene Cristian Stefan, in intelegere cu suspectul Cristescu Catalin, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre ANAF, la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens", sustin procurorii anticoruptie, potrivit MEDIAFAX.

Isaila si Ene i-au cerut lui Catalin Cristescu 200.000 de euro, sustinand ca vor interveni pe langa functionarii ANAF. Ulterior, Cristescu a transmis solicitarea catre reprezentantul firmei, denuntator in cauza, care le-a dat suma pretinsa, in mai multe transe.

"Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina suspectului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe lui Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan", a precizat DNA.

Dupa ce le-a dat cei 200.000 de euro ceruti, intrucat controlul a continuat, Cristescu le-a transmis lui Isaila si Ene "nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului". Acestia au pretins insa alti 150.000 de euro, in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control. Anchetatorii au mai stabilit ca in luna august 2013, Isaila si Ene i-au pretins lui Cristescu 20.000 de euro, pentru a interveni la functionari publici sa il sprijine pe acesta sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Citeste si:
Alți doi parlamentari au demisionat din grupul PNL, după Ludovic...
Alți doi parlamentari au...

"In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort - in vederea favorizarii suspectului Cristescu Catalin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala - suspectul Isaila Marius Ovidiu, prin intermediul lui Ene Cristian Stefan, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro", au precizat procurorii.

Dupa ce Cristescu le-a dat cei 20.000 de euro ceruti, Marius Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, "a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut", intre Ene si Cristescu.

DNA a precizat ca, in acelasi dosar, sunt urmariti penal Cristian Stefan Ene, in prezent consilier parlamentar, pentru doua infractiuni concurente de trafic de influenta, si Catalin Cristescu, la data faptelor comisar la Garda Financiara, structura centrala, tot pentru trafic de influenta.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.