Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bruxelles, dupa Summit-ul UE-Africa, ca este extrem de important ca Romania sa revina in Africa, adaugand ca tara noastra sta bine, dupa modul in care a iesit din criza, totul este sa nu mai fie marite taxele la nesfarsit.

"Eu am incercat inainte de revolutia araba, cu deplasarile in Egipt, in Libia, insa probabil acum, dupa acest val de destabilizare care a trecut, ar trebui sa revenim la proiectul de a ne intoarce in Africa", a spus presedintele Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca aceasta este o piata pe care Romania poate fi extrem de competitiva si "este pacat sa nu ne largim orizontul".

"Noi am obisnuit sa ne autoflagelam", a mai spus presedintele, spunand ca, la nivelul Uniunii Europene, contributia industriei in PIB este de 15%, iar in Romania productia industriala ocupa 30% din PIB.

"La nivelul Uniunii Europene se pune problema reindustrializarii, noi avem deja 30% si trebuie sa ne crestem capacitatile industriale, pentru ca s-a convins toata lumea ca numai din servicii nu se poate trai bine pe termen foarte lung, nu se poate garanta prosperitatea, locuri de munca fara sa ai si o industrie cu multe IMM-uri care sa o deserveasca", a aratat Traian Basescu.

Presedintele a mai afirmat ca Romania este bine plasata din acest punct de vedere si din multe alte puncte de vedere, tinand cont de modul in care s-a redresat Romania din criza, cu o piata a fortei de munca liberalizata prin liberalizarea introdusa in modificarile la Codul Muncii, cu o lege a educatiei care duce din nou la sistemul dual de invatamant, in care primele rezultate vor aparea in cativa ani.

"A iesit stabila macroeconomic, cu datorii mici, sub limita maxima admisa prin criteriile de la Maastricht. Deci, avem toate conditiile sa mergem bine, totul este sa nu mai marim taxele astea la nesfarsit", a concluzionat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.