Traian Basescu a transmis deputatilor o scrisoare deschisa in care le cere sa respinga Ordonanta care introduce acciza suplimentara pe combustibil si face un apel catre acestia sa puna interesul romanilor mai presus de interesul baronilor locali.

Scrisoarea presedintelui Traian Basescu catre deputati este aproape identica, ca si continut, cu cea transmisa in cursul diminetii de miercuri presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Traian Basescu le cere parlamentarilor sa respinga cat mai repede cu putinta prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 102/2013.

In plus fata de prima scrisoare, seful statului face un apel catre deputati, sa puna interesul romanilor mai presus de interesul baronilor locali. "Fac un apel la dumneavoastra ca, impreuna cu parlamentarii majoritatii din arcul guvernamental, sa puneti interesul romanilor mai presus de interesul baronilor locali", le transmite seful statului deputatilor, in finalul scrisorii deschise, scrie MEDIAFAX.

Basescu i-a transmis, miercuri, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrisoarea in care solicita respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenti din proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2013. Presedintele arata in scrisoare ca "aceasta taxa este abuziva si profund nociva pentru o mare parte a mediului economic si populatie", iar "odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei privind compensarea partiala in cazul transportatorilor rutieri, aceasta taxa devine si discriminatorie".

Seful statului cere presedintelui Camerei Deputatilor sa respinga "cat mai repede cu putinta prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013, ordonanta care in acest moment isi produce efectele negative asupra populatiei Romaniei si mediului economic".

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Ordonanta de urgenta 111/2013 prevede amanarea intrarii in vigoare a majorarii accizei la motorina si benzina de la 1 ianuarie la 1 aprilie 2014.
George Scutaru a propus retrimiterea acestei ordonante la comisia de specialitate, cu termen o saptamana, pentru ca aceasta sa fie discutata impreuna cu OUG 102/2013 care prevede intrarea in vigoare a taxei de 7 eurocenti pe combustibil.

Valeriu Zgonea a precizat ca, din punct de vedere regulamentar, cele doua ordonante nu se pot discuta impreuna pentru un raport comun, dar a supus la vot propunerea de retrimitere a OUG 111/2013 la comisie. Aceasta propunere a fost adoptata cu 82 de voturi "pentru", 76 de voturi "impotriva" si doua abtineri.

Cele doua Ordonante de urgenta sunt insa in vigoare si isi produc efectele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.