Traian Basescu a sustinut, marti, in plenul reunit al Parlamentului, ca "amestecul de lacomie si incompetenta de care Romania sufera", pe fondul situatiei internationale actuale, "poate pune in pericol tara".

Basescu a precizat ca responsabilitatea oamenilor politici este foarte mare, adaugand: "De acum incolo va trebui sa facem ce trebuie, si nu ce putem".

"Daca pana acum costul guvernarii, prin deficite, o reprezenta diluarea modernizarii si scaderea nivelului de trai, odata cu evenimentele din Ucraina, proasta guvernare poate pune in pericol stabilitatea tarii. Prin coruptie, prin incompetenta, prin minciuna, prin politizare sau prin deprofesionalizare, putem pune in pericol Romania, mai mult decat orice alta amenintare", a declarat seful statului, potrivit MEDIAFAX.

El a avertizat ca "amestecul de lacomie si incompetenta de care Romania sufera, pe fondul unei situatii internationale caracterizata de agresivitate si revizionism, poate pune in pericol tara".

Presedintele a spus ca este obligatia comuna a tuturor "sa conclucreze la binele natiunii", inclusiv la consolidarea capacitatii ei de aparare.

"Fac un apel la Guvernul Romaniei, ca si la Parlament, ca impreuna sa identifice cele mai bune cai de inzestrare a Armatei romane si cresterea capacitatii ei operationale", a afirmat Traian Basescu, pledand si pentru o mai stransa cooperare transatlantica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.