Presedintele Traian Basescu a decis, vineri, neacordarea gratierii individuale lui George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a acestuia, decizie transmisa solicitantului.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale. Decizia domnului presedinte Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, scrie MEDIAFAX.

Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Finantatorul Stelei a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

In primul sau interviu acordat din detentie, Becali se plange ca nu a fost lasat sa stea cu familia atat cat ii permite legea si sa fie operat, fara paza, in strainatate. De asemenea, el spunea ca cere "de o suta de ori" gratierea si crede ca presedintele Traian Basescu il va gratia "pana in Paste". In acelasi interviu, finantatorul Stelei l-a rugat pe seful statului sa ii acorde o audienta, pentru a-i spune "ce se intampla in puscariile din Romania". "Nu te educi la puscarie. (...) Ce e in puscariile din Romania este inadmisibil", a explicat Becali.

Presedintele Traian Basescu declara, recent, despre gratierea lui George Becali, ca "gandeste profund" si ca nu este o decizie usoara, el adaugand ca va discuta si in privinta sesizarii facute de Becali cu privire la tratamentul din inchisoare.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.