Victor Ponta considera ca apelul lui Traian Basescu la depolitizarea ANAF este una dintre "marile ipocrizii", adaugand ca nu l-a intrebat pe seful statului daca prin ideea ca profesionistii trebuie sa revina la ANAF se referea la fostul presedinte al institutiei Sorin Blejnar.

"Mi s-a parut una din marile ipocrizii, daca mai exista o limita la ipocrizie. Nu am apucat sa il intreb daca prin faptul ca «sa vina profesionistii la ANAF» se referea la Blejnar, ca daca la asta se referea, nu aveam ce sa discutam", a spus Ponta la Antena 3, scrie MEDIAFAX.

El a adaugat ca actualul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, nu este sustinut politic de PSD si va fi schimbat doar daca nu are incasari la buget.

Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, la bilantul SRI pe 2013, un mesaj catre politicieni, spunandu-le sa depolitizeze ANAF pentru ca astfel vor avea venituri la bugetul de stat, el adaugand ca SRI este un exemplu legat de performantele pe care le poate atinge o institutie depolitizata.

"Ne plangem ca nu adunam veniturile prognozate, desi economia creste. Depolitizati ANAF-ul si in cativa ani veti avea veniturile la bugetul de stat, este mesajul meu catre politicieni. De la centru, pana la sefii judeteni ai ANAF-ului. Lasati profesionistii sa lucreze", a spus Traian Basescu, la bilantul Serviciului Roman de Informatii.

Seful statului a precizat ca nu spune acest lucru doar acum, ci l-a spus in timpul Guvernelor Tariceanu si Boc si o spune si in timpul Guvernului Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.