Emil Boc sustine ca acciza la carburanti care va aplicata de la 1 aprilie devine pentru premierul Victor Ponta "un instrument de campanie electorala" si de a face bani pentru a-si putea sustine campaniile din acest an.

Emil Boc a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca noua taxa va lua din buzunarul cetatenilor circa 50 de lei pe luna, prin costuri indirecte.

"Din nefericire, pentru Victor Ponta, acciza la motorina si benzina pe care o pune de la 1 aprilie, devine un instrument de campanie electorala si de a face bani pentru a-si putea sustine campaniile din acest an. E clar ca, in momentul in care ai crestere economica de 3,5 la suta, nu poti sa pui taxe noi. De ce ai nevoie acum de taxe suplimentare? Aceasta taxa pe motorina si benzina va lua lunar din buzunarul pensionarilor si al angajatilor, prin costurile indirecte, in jur de 50 de lei, ceea ce inseamna o diminuare a veniturilor populatiei. Daca ne gandim ca de la 1 aprilie creste si pretul la gaz, care va mai creste si in toamna, practic, in continuare, Guvernul baga mana in buzunarul cetatenilor foarte adanc, fara sa fie perioada de criza economica si de recesiune", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, daca premierul mai are "un dram de intelegere fata de situatia de zi cu zi a romanilor", ar trebui sa nu aplice acciza.

"Resurse in buget are, incasarile pe ianuarie si februarie sunt in grafic, fara acciza. Atunci de ce este nevoie de altceva? Singura explicatie este legata de faptul ca trebuie sa isi finanteze campaniile electorale, probabil cea prezidentiala la care tine din ce in ce mai mult", a afirmat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.