Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a facut, la bilantul Ministerului Apararii, o analiza a situatiei din regiune si a precizat ca impredictibilitatea Federatiei Ruse "ne obliga sa analizam variante si posibilitati de reactie".

"Nu putem spune ca mai putem privi la incidentele din 2008, cand Federatia Rusa a ocupa Abhazia si Osetia de Sud, ca incidente izolate. Este clar ca a fost Georgia in 2008, a fost Ucraina in 2014 si orice om politic, ca si orice strateg militar, trebuie si isi puna intrebarea ce si cine urmeaza. Ca o fi Transnistria, ca o fi Transnistria si Republica Moldova, ca urmeaza regiunea de sud a Ucrainei, de la Crimeea catre Odessa si gurile Dunarii pana la Bratul Chilia, sunt intrebari pe care oricine poate sa si le puna in lipsa unor declaratii si atitudini ferme ale Federatiei Ruse", a declarat seful statului, dupa participarea la bilantul MApN pe 2013, transmite MEDIAFAX.

Traian Basescu a mentionat ca "impredictibilitatea Federatiei Ruse ne obliga sa analizam variante dar si posibilitati de reactie".

Basescu a mai spus ca, desi ultimii ani, de criza, au redus consistent bugetele militare, nu putem sa nu obsevam ca se apropie de final programul Pirahna, care a adus masini de lupta moderne in Armata romana, ca programul de reabilitare a avioanelor C130 s-a realizat, nu putem sa nu observam ca programul Spartan, prin care s-au achizitionat avioane de transport trupe, este la ultimul avion care trebuie sa mai intre, din acest program.

"Nu putem sa nu observam alte programe de modernizare a capacitatii de lupta a Armatei, modernizari care s-au facuit deja la fregate sau sa nu observam ca s-au facut deja plati pentru avionul multirol, care va spori capacitatea de aparare a spatiului aerian al Romaniei", a mai adaugat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.