Ecaterina Andronescu a castigat definitiv procesul cu ANI, dupa ce instanta suprema a dispus, marti, anularea raportului in care Agentia Nationala de Integritate arata ca aceasta a exercitat simultan functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si pe cea de senator.

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate arata ca, in urma verificarilor, s-a stabilit ca Ecaterina Andronescu a fost in incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, functiile de senator si rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti. ANI preciza atunci ca Andronescu era rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti din 2004 si senator din 19 decembrie 2008, fiind si vicepresedinte al Partidului Social Democrat.

Ecaterina Andronescu a contestat atunci raportul ANI privind incompatibilitatea. In 3 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucuresti i-a respins cererea de anulare a raportului ANI, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost contestata de Andronescu, in iulie 2012, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care marti a dat o decizie definitiva in acest dosar. Instanta suprema a admis recursul Ecaterinei Andronache si a anular raportul de evaluare al ANI privind incompatibilitatea. Decizia ICCJ este irevocabila.

Intr-un alt dosar, in mai 2012, Ecaterina Andronescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind conflictul de interese. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu si a dispus anularea deciziei Agentiei Nationale de Integritate, din iunie 2011, potrivit careia, in timpul mandatului acesteia de ministru al Educatiei, a fost si manager in cadrul unui proiect POSDRU, functie in baza careia a incasat aproape 40.000 de lei.

Agentia Nationala de Integritate a declarat recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care se va judeca la instanta suprema, in 2 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.