Deputatul PDL Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, afirma ca anuntul privind majorarea pensiilor "este o minciuna electorala", pentru ca Guvernul era obligat de cinci luni de Curtea Constitutionala sa recalculeze pensiile, dupa ce "a aplicat un indice de corectie gresit".

Deputatul Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii si Protectiei Sociale in guvernul de alternativa PDL, denunta, intr-un comunicat de presa transmis luni, "noua tentativa a Guvernului Ponta de a minti electoratul prin anuntul majorarii pensiilor incepand cu luna martie", transmite MEDIAFAX.

"Anuntul majorarii pensiilor este o minciuna electorala. Guvernul Ponta era obligat de cinci luni sa recalculeze pensiile. Recalcularea a 234.000 de pensii reprezinta o obligatie a Guvernului Ponta dupa ce Curtea Constitutionala a decis, in octombrie 2013, ca acelasi Guvern Ponta a aplicat un indice de corectie gresit prin Ordonanta 1 din 2013", arata Boghicevici in comunicat.

Fostul ministru afirma ca Guvernul aplica principiul "hotii striga hotii", dupa ce "in ianuarie 2013 a emis o ordonanta de urgenta neconstitutionala prin care a luat bani din buzunarele pensionarilor, iar acum are indecenta de a se lauda ca ar da ceva in plus acestor pensionari".

"Este o noua minciuna marca Ponta, strategic lansata inainte de campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Este inadmisibil ca aceasta recalculare se face abia acum, dupa cinci luni de la decizia Curtii Constitutionale si intr-un moment in care Ponta incearca cu disperare sa castige puncte electorale. Aceste reflexe ceausiste nu vor acoperi imensele pagube pe care le va aduce in buzunarele tuturor romanilor explozia preturilor la bunurile de consum de la 1 aprilie", considera Claudia Boghicevici.

Deputatul spune ca "o alta minciuna electorala vehiculata de premierul Ponta si de ministrul Rovana Plumb este si cea legata de indexarea anuala a pensiilor".

"Guvernul Ponta este obligat de Legea 263 din 2010, data de guvernarea PDL, sa indexeze anual pensiile cu rata inflatiei si jumatate din cresterea reala a salariului mediu. Si in acest caz, Ponta incearca cu disperare sa isi aroge merite care nu ii apartin. De doi ani, Guvernul nu este in stare decat sa plagieze masurile guvernarii PDL. Il invit pe domnul Ponta sa plagieze si proiectul pensiilor ocupationale pe care PDL l-a depus la Parlament saptamana trecuta, daca este preocupat de sustenabilitatea sistemului de pensii", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Guvernul MAJOREAZA pensiile: 234.000 de pensionari vor primi mai multi bani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.