Elena Basescu a demisionat luni din PDL, membrii conducerii PDL afland prin SMS de decizia europarlamentarului, au declarat surse din partid

[UPDATE]

Elena Basescu si-a anuntat oficial demisia din PDL, printr-un comunicat in care nu precizeaza daca se inscrie in alt partid si nici nu mentioneaza daca va candida pentru un nou mandat in PE.

"Europarlamentarul popular Elena Basescu si-a prezentat luni, 24 martie 2014, demisia din Partidul Democrat Liberal", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, textul demisiei depuse la PDL este urmatorul: "Domnule presedinte Vasile Blaga, va informez cu privire la decizia mea defitiniva si irevocabila de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, incepand cu momentul inregistrarii acestui document. Le multumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare si le doresc succes pe viitor".


Membrii BPN nu au discutat, pana la aceasta ora, despre demisia Elenei Basescu. Potrivit surselor citate, demisia Elenei Basescu a fost depusa la sediul central al PDL de catre un consilier al acesteia.

Inaintea sedintei BPN, presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca nu stie ca Elena Basescu sa fi demisionat din partid.

"Nu stiu sa-si fi dat demisia din partid, dar legea spune ca, daca doreste sa candideze pe alte liste, este suficient, se considera ca si-a dat demisia din celalalt partid", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii PMP au invitat-o in mod repetat pe Elena Basescu sa candideze pe lista Miscarii Populare pentru un nou mandat in PE, avand rezervat locul al doilea pe lista acestui partid.

In acelasi timp, Elena Basescu ar fi strans o suta de mii de semnaturi pentru o candidatura independenta la PE, potrivit tot reprezentantilor PMP.
PMP ar urma sa depuna luni la ora 17.00 la BEC lista candidatilor pentru PE.

Termenul pentru depunerea la BEC a candidaturilor la alegerile europarlamentare expira miercuri, 26 martie.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.