Vicepresedintele PNL Norica Niculai a declarat ca liderul partidului, Crin Antonescu, "nu va avea niciun motiv" sa-si dea demisia dupa alegerile europarlamentare, intrucat pragul de 20 la suta "este deja atins", iar PNL s-ar putea sa fie "marea surpriza a alegerilor".

Europarlamentarul Norica Nicolai a fost intrebata daca liderul PNL, Crin Antonescu, isi va da demisia in cazul in care partidul nu va obtine 20 la suta din voturi la alegerile din luna mai, ea raspunzand ca nu crede ca va fi nevoie, fiindca "pragul" este deja atins, transmite MEDIAFAX.

"Opinia mea este ca presedintele Crin Antonescu nu va avea niciun motiv sa-si dea demisia, fiindca pragul de 20 la suta este deja atins. Sunt absolut convinsa de faptul ca sondajele (interne - n.r.) nu ne crediteaza la 20 la suta, dar nu am sa mai cred nimic din sondajele facute in Romania. Un sondaj extern imi spune altceva, dar nu il voi invoca, pentru ca este facut de un alt partid. Despre sondajele romanesti si despre forma de manipulare publica atat de prezenta in Romania dati-mi voie sa nu vorbesc, pentru ca nu ar fi bine pentru unii din presa mai mult decat ar trebui sa spun public", a spus Norica Nicolai.

Ea a adaugat ca liberalii "sunt intr-un reviriment" in foarte multe state europene.

"In momentul de fata nu cred ca pot spune ca vom lua mai mult de 25 la suta, dar s-ar putea sa fim marea surpriza a acestor alegeri(europarlamentare - n.r.). Nu exclud lucrul acesta fara sa vorbesc foarte mult, pentru ca e vorba de strategii electorale", a adaugat europarlamentarul PNL.

Intrebata cum va convinge PNL electoratul sa participe la acest scrutin la care, de regula, participarea e scazuta, Nicolai a raspuns: "Noi va trebui sa-i convingem pe oameni ca Europa ramane si va deveni din ce in ce mai importanta. Romanii, in momentul de fata cred intr-o proportie de 55 la suta in Parlamentul European si de 49 la suta in UE. Iata ca oamenii stiu ca Europa e o sansa pentru bunastarea lor si asta se vede dupa ce flux migrator am avut in acesti ani. O sa le explicam oamenilor ca Europa e din ce in ce mai importanta, ca poate peste 20-30 de ani o sa avem un singur guvern si guverne regionale, poate ca o sa avem lideri comuni, dar, deocamdata, avem o Europa a natiunilor pe care multi dintre ei o cunosc si pe care - trebuie sa le spunem foarte clar - e important sa o sustinem", a spus europarlamentarul.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 12 martie, ca in situatia in care liberalii vor inregistra un scor sub 20 la suta la alegerile europarlamentare isi va prezenta demisia din functie, dar nu inainte de a-i schimba "si pe altii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.