Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost trecuta din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

Transferul a fost decis de Guvern prin ordonanta de urgenta.

Actul normativ mai prevede ca membrii CA si directorul general sunt numiti si revocati din functie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltarii, transmite MEDIAFAX.

In luna mai 2012, in prima sedina a Guvernului USL, Inspectoratul de stat in Constructii si Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltarii, condus pana atunci de Elena Udrea (din partea PDL) in subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmand atunci ca cele doua structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decat functionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.