Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat ca interesul cetatenilor pentru alegerile europene este foarte scazut, astfel ca exista riscul de a se prezenta la europarlamentare "numai activistii".

"Vreau sa atrag atentia asupra pericolului care exista in Romania ca oamenii sa nu se prezinte la vot, sa se prezinte, ca sa spunem asa, numai activistii, oamenii care sunt foarte legati de un partid si sa ne trezim in Partidul European, din nou, cu parlamentari romani care sunt mana moarta complet", a declarat Stolojan a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, transmite MEDIAFAX.

Acesta a dat exemplul celor trei eurodeputati PRM care, neapartinand unei familii politice europene, "au fost zero in Parlamentul European".

"Nu au putut niciodata sa-si sustina o pozitie, sa promoveze un proiect legislativ, practic, au fost zero in Parlamentul European. Vad acum ca, din nou, partidul acesta al domnului Diaconescu doreste sa participe la alegerile pentru Parlamentul European. Ca sa faca ce? Ei nu fac parte din nicio familie politica. Sunt multe alte partidulete in Romania care nu fac parte, de exemplu, din Partidul Popular European, din care PDL face parte. E partidul doamnei Angela Merkel, partidul primului ministru din Polonia, partidul primului ministru din Spania. Avem partide in Romania care vor participa la alegerile europarlamentare si care vor insemna maini moarte in Parlamentul European", a mai spus Stolojan.

El a precizat ca rolul alegerilor din 25 mai este "foarte mare", deoarece rolul Parlamentului European este foarte mare, fiind principala institutie care va dirija politica europeana in urmatorii ani.

Theodor Stolojan, in calitate de europarlamentar, a participat, vineri, la Sibiu, la o dezbatere pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.