Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, ca Romania va trimite in mod oficial saptamana viitoare Acordul de Parteneriat, iar CE are trei luni la dispozitie pentru a-l aproba, perioada in care se mai pot face modificari.

"M-am intors ieri (joi - n.r.) de la Bruxelles si discutiile pe Acordul de Parteneriat sunt oarecum finalizate, in sensul ca cele doua directii principale din cadrul Comisiei, DG Employment si DG Regio, au spus ca este un document matur si poate fi trimis CE in mod formal. Asta intentionam sa facem, sa trimitem oficial, saptamana viitoare, acest document, dupa ce va fi discutat si in Guvern", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul a recunoscut ca mai sunt "cateva aspecte" de stabilit. "Dupa ce vom trimite formal Acordul de Parteneriat, va fi un dialog formal, oficial cu cei de la CE pe acest document de programare", a mai spus Teodorovici, care a subliniat ca si alte state membre, "multe dintre ele ladaute ca fiind campioane la absorbtie", au primit "zeci de pagini de observatii".

Eugen Teodorovici a mai precizat ca Executivul european are trei luni de zile sa aprobe Acordul de Parteneriat, dupa trimiterea oficiala. "In momentul in care se fac comentarii din partea CE, se opreste timpul pentru a putea noi sa refacem ceea ce Comisia mai cere, iar retrimiterea inseamna repornirea acelor trei luni de zile", a explicat oficialul roman.

Totodata, Teodorovici a declarat ca programele operationale pe site-ul MFE, "intr-o prima forma, pentru ca vrem sa avem un dialog foarte deschis cu toti partenerii implicati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.