Mircea Diaconu a declarat, miercuri, ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare, el adaugand ca urmeaza sa stranga 100.000 de semnaturi pentru a-si putea depune candidatura.

"Am decis sa-mi dau demisia pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare. Incerc sa strang in cinci zile cele 100.000 de semnaturi de sustinere pentru a-mi putea depune candidatura si pentru ca ANI sa o poata contesta. Mai departe, cum va dori natiunea", a declarat Diaconu, pentru MEDIAFAX.

Numele lui Mircea Diaconu a fost retras marti de pe lista de candidati PNL pentru alegerile europarlamentare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca retragerea lui Mircea Diaconu de pe lista de candidati la europarlamentare din partea liberalilor a fost determinata de situatia acestuia legata de sentinta privind incompatibilitatea sa si pozitia exprimata de ANI.

Antonescu a fost intrebat care a fost motivul retragerii lui Diaconu de pe lista PNL la europarlamentare. "S-a dat un vot. S-a prezentat situatia. Am luat act de comunicatul ANI si de sentinta ICCJ. A fost un vot, un vot secret. 39 de colegi s-au pronuntat pentru retragerea lui Mircea Diaconu din lista, 18 pentru mentinerea sa", a declarat Antonescu.

Surse din partid declarau ca BPN al PNL a decis scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista initiala de candidati stabilita pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit deciziei din BPN, in locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, urmatorul pe lista decisa initial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.