Conducerea PNL a decis, marti, scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista initiala de candidati stabilita pentru alegerile europarlamentare, au declarat surse din PNL.


Potrivit surselor citate, in favoarea mentinerii lui Diaconu s-au exprimat prin vot 18 membri ai BPN, in timp ce 37 lideri au fost pentru scoaterea acestuia de pe lista de candidati.

Potrivit deciziei din BPN, in locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, urmatorul pe lista decisa initial. Diaconu a plecat din sala de sedinta fara sa faca declaratii, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca lista finala de candidati pentru Parlamentul European urmeaza sa fie decisa marti in cadrul Biroului Politic National al PNL, precizand ca este posibila retragerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Antonescu a fost intrebat cand va fi depusa lista de candidati ai PNL la europarlamentare si daca este posibil ca BPN al partidului sa revizuiasca marti lista in sensul retragerii lui Mircea Diaconu.

"Da, este posibila. Maine vom avea forma definitiva, semnaturile sunt stranse, dosarele candidatilor din cat m-am interesat eu la seful campaniei sunt completate. Deci, incepand de maine, dupa Biroul Politic pot fi depuse oricand", a sustinut liderul PNL.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, instanta dispunand ca acesta sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei.

ANI a precizat, ulterior, ca decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese "nu influenteaza in niciun fel interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

In noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta competenta sa judece parlamentari. In 4 decembrie 2012, Mircea Diaconu si-a inaintat demisia din Senat, iar in 12 decembrie 2012 plenul Senatului a adoptat un proiect de hotarare prin care s-a declarat vacant mandatul de senator al lui Diaconu. Dosarul lui Mircea Diaconu a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in 19 martie 2013, trimiterea cauzei la aceasta instanta, intrucat acesta nu mai era parlamentar.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au acuzat pe Mircea Diaconu ca, in calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea unui spectacol de catre sotia sa, actrita si regizoarea Diana Lupescu, contract in baza caruia s-ar fi realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.