Victor Ponta a transmis conducerii Senatului o informare in care precizeaza ca Traian Basescu nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru reuniunea Consiliului European si nici nu a prezentat Executivului pozitia sa.

Ponta a transmis o informare referitoare la reuniunea Consiliului European din 20-21 martie de la Bruxelles, cu precizarea ca nu poate oferi informatii cu privire la mandatul Romaniei conform Legii 373/2013.

"Agenda Consiliului European din martie este axata, in principal, pe crestere economica, competitivitate, creare de locuri de munca (semestrul european, competitivitate industriala, schimbari climatice si energie, Mecanismul Unic de Rezolutie, impozitare). Vor fi discutate, de asemenea, pregatirea Summit-ului UE - Africa, precum si alte subiecte de relatii externe, functie de evolutii. Conform Legii 373/2013 privind cooperarea dintre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene, Guvernul are obligatia de a transmite Parlamentului cu minim 10 zile calendaristice inainte de reuniunea Consiliului European propunerea de mandat pe care delegatia Romaniei intentioneaza sa o prezinte Consilului European", se arata in scrisoarea semnata de Victor Ponta, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, premierul precizeaza ca presedintele Traian Basescu "nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru participarea sa la reuniunea Consiliului European din martie".

"De altfel, Guvernul nu a fost informat asupra pozitiei pe care presedintele Romaniei a sustinut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat. In consecinta, avand in vedere aspectele de mai sus, Guvernul este in masura sa informeze Parlamentul Romaniei doar asupra agendei reuniunii", se mai arata in adresa semnata de Ponta.

Potrivit articolului 18 din Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, "Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice inaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegatia Romaniei intentioneaza sa o prezinte".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

De asemenea, articolul precizeaza ca, "inaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul", iar aceste propuneri se vor include in proiectul de mandat formulat de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.