Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii liberali nu vor semna motiunea de cenzura propusa de PDL, apreciind ca ultimatumul dat de democrat-liberali seamana cu cel dat Romaniei de URSS.

"Nu ne vom razgandi, am fost sunat cu putin timp inainte de domnul Tinel Gheorghe si i-am spus ca este o decizie a partidului. Cu cateva minute inainte am primit si textul motiunii, nu am apucat sa-l parcurg. In privinta termenului pe care il dau domnii de la PDL, poate sa fie si de 24 de ore si de 48 de ore, asta suna un pic a ultimatum dat in '40 de URSS la adresa Romaniei. Nu cred ca domnul Tinel e atat de fioros incat sa... si puterea grupului sa ne inspire teama", a spus Scutaru, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca vor putea exista subiecte pe care PNL si PDL sa colaboreze in Parlament in momentul in care liberalii vor initia motiuni, iar democrat-liberalii vor avea posibilitatea sa le voteze.

Liderul deputatilor PNL a reiterat faptul ca decizia partidului este de a depune motiune de cenzura in luna mai, in cazul in care Guvernul nu va reduce CAS si nu va introduce masura neimpozitarii profitului reinvestit.

Scutaru a mentionat ca saptamana viitoare grupul PNL va depune o solicitare pentru initierea unei dezbateri in Camera Deputatilor pe prioritatile economice ale Guvernului, la care sa participe premierul Victor Ponta, ministrul de Finante, Ioana Petrescu, si cel al Bugetului, Liviu Voinea.

El a sustinut ca propunerea liberalilor este ca aceasta dezbatere sa aiba loc in cel mult doua saptamani.

Citeste si: Paul: PDL a strans 90 de semnaturi pentru motiunea de cenzura! PNL sa se decida


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.