Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Constanta, ca liberalii vor avea o propunere pentru presedintia Senatului, dar ca aceasta va fi stabilita in urma unui vot al grupului parlamentar la inceputul saptamanii viitoare.

Liderul liberal a fost intrebat, vineri seara, in cadrul conferintei de presa sustinute la Constanta, ce parere are despre faptul ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar putea fi presedintele Senatului.

Antonescu a precizat ca acest lucru nu este problema PNL pentru ca Tariceanu nu mai face parte din randurile liberalilor.

"Iarasi o problema care nu ne priveste. Domnul Tariceanu este independent, nu mai e membru al Partidului National Liberal. PNL va propune propriul sau candidat, desi putem estima ca nu avem majoritate. Domnul Tariceanu nu are nicio legatura. Daca domnul Tariceanu, intr-un costumas rosu, va fi sustinut de catre PSD, poate se va inscrie si in PSD, e problema domniei sale, iar nu comentez chestiunea asta. (...) PSD poate face si inregistrari cu domnul Zgonea, il poate propune si pe domnul Tariceanu, nu incalca nicio lege, nu ne deranjeaza", a spus Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca propunerea PNL va fi facuta luni, la grupul parlamentar.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a precizat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca oricine poate candida, alesul urmand sa fie desemnat in urma unui vot secret.

"Oricine poate face o propunere, oricare dintre noi poate candida. In grup, votul va fi secret fie ca va fi o propunere sau mai multe, deci nu este decizia noastra, nu putem noi acum sa va spunem cine va fi propunerea PNL pentru presedintia Senatului. Ca PNL va avea o propunere, asta este cert", a explicat Hasotti.

El a mentionat ca aceeasi procedura va fi urmata si pentru stabilirea candidatului PNL pentru vicepresedintia Senatului.

Crin Antonescu a anuntat marti, la sedinta Parlamentului in care se dezbatea validarea noilor ministri ai Guvernului Ponta III, ca demisioneaza din functia de presedinte al Senatului.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.