Alianta PSD-UNPR-PC poate candida la alegerile europarlamentare, cererea PNL de anulare a deciziei Biroului Electoral Central privind inregistrarea aliantei electorale fiind respinsa, vineri, de instanta suprema.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au aprecizat ca cererea PNL de anulare a deciziei Biroului Electoral Central privind inregistrarea aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare este nefondata, fiind astfel respinsa. Decizia ICCJ este irevocabila.

PNL a cerut instantei supreme sa anuleze decizia BEC privind inregistrarea aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, pentru ca protocolul de constituire nu reprezinta protocolul unei aliante electorale, ci al unei aliante politice.

Totodata, PNL mai arata ca protocolul de constituire a aliantei PSD-UNPR-PC a fost depus tardiv, dupa expirarea termenului prevazut de lege si, astfel, nu poate produce efecte juridice.

Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, inregistrarea aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, dupa ce initial BEC a respins solicitarea de inregistrare a aliantei Uniunii Social Democrate. BEC a acceptat solicitarea pentru infiintarea Aliantei electorale PSD-UNPR-PC si a protocolului de functionare a acesteia.

Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat pentru MEDIAFAX ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament. El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.