Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a afirmat, joi, ca faptul ca Victor Ponta trece acum prin Parlament cu o noua formula de guvern arata ca "premierul a mintit" si ca de fapt "nu a dorit sa continue in formula USL".

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre noul Guvern, el raspunzand ca "e interesant de vazut ca prim- ministrul a refuzat o echipa liberala cu care ar fi putut sa guverneze bine, cu oameni care au experienta".

"Nu a dorit sa intre, in mod paradoxal, in Parlament pentru o modificare care muta un cuvant de la o pozitie la alta, spunand ca este complicat, ca nu se cuvine, in schimb a facut o noua alianta, un nou Guvern. Acest lucru arata clar ca a mintit ca nu vrea sa intre in Parlament, ca este complicat. A fost un pretext, asa cum am spus noi de la inceput. A fost pretextul cu care a dorit si a si reusit sa rupa USL. Victor Ponta nu a dorit sa continue in formula USL", a declarat Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca mutarea premierului "nu e o reusita, ci un pas politic gresit".

"A construit un Guvern care are putina personalitate, multe titluri, putine realizari. Este, cu siguranta, o abordare care se poate incerca, dar pe mine unul nu m-a convins cu aceasta echipa guvernamentala", a spus Iohannis.

Intrebat ce parere are despre faptul ca premierul si presedintele Traian Basescu s-au inteles in legatura cu investirea acestui Guvern, Iohannis a spus ca intreaga situatie i se pare "suspecta".

"Intreaga faza cu presedintele si prim-ministrul mi se pare suspecta. Mai intai, vine presedintele tot la cinci minute sa declare ceva, lucru neobisnuit si care trebuia sa ne dea de gandit. Ne-a dat. Ne-a explicat presedintele la tv, cu lux de amanunte, cum trebuie sa se procedeze si ca, in niciun caz, nu valideaza Guvernul daca nu se procedeaza asa cum spune, cu punct si virgula. Pe de alta parte, prim-ministrul, care pentru o virgula nu a vrut sa intre in Parlament, dar a facut cu totul alt Guvern, spunand ca este acelasi program - o aberatie sa spui asa ceva. Faci o coalitie cu totul alta si spui ca mergi cu programul fostei coalitii. In fine, asa a hotarat, asa a facut. Ca apoi, intre cafea si cina, sa se produca minunea: s-au inteles. Dupa parerea mea, s-au inteles de mult", a afirmat prim-vicepresedintele liberal.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Iohannis a adaugat: "Faza cu investirea Guvernului a fost o continuare a bunei colaborari intre presedintele Basescu si premierul Ponta. Nimic altceva".

In legatura cu pastrarea programului de guvernare al USL, Iohannis a afirmat: "Macar sa fi avut decenta, daca-si face alta coalitie si alt Guvern, sa-si faca un program propriu".

In plus, Iohannis a spus ca "ar fi fost un gest politic corect" ca Victor Ponta sa demisioneze dupa ruperea USL, mai ales ca "nici n-ar fi daunat".

"Dupa cum se vede, domnul Ponta si domnul Basescu se inteleg foarte bine, probabil l-ar fi desemnat din nou prim-ministru, putea sa vina cu orice Guvern de tehnocrati sau tehnicrati si putea sa vina cu un program propriu. Si nu era niciun fel de problema", a declarat Iohannis.

Intrebat de ce crede ca premierul insista pe pastrarea programului de guvernare al USL, desi Uniunea s-a rupt, Iohannis a raspuns: "Nu inteleg acest joc. Am divortat, dar el in continuare e casatorit. Nu se poate".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.