Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe un program de prioritati pentru perioada urmatoare, document care nu reprezinta programul de guvernare din decembrie 2012, dar e inspirat aproape integral din acesta.

"Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pentru un program cuprinzand prioritatile pentru perioada urmatoare si noile obiective aparute in ultimele luni, document care nu reprezinta programul de guvernare din decembrie 2012, dar este inspirat aproape integral din acesta", a declarat premierul Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul a aprobat, miercuri seara, programul politic care actualizeaza programul de guvernare, au declarat surse oficiale, documentul fiind transmis Parlamentului joi dimineata.

Premierul Victor Ponta a declarat, in prima sedinta a noului Cabinet, ca pogramul pe care Guvernul il va transmite Parlamentului este in proportie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind insa bine sa fie actualizat la zi dupa schimbarile de compozitie politica din Executiv.

Noul Guvern s-a reunit, miercuri seara, in prima sedinta de dupa ceremonia de depunere a juramantului de investitura.

Ponta a precizat anterior ca Guvernul va adopta si transmite Parlamentului un program politic care va actualiza programul de guvernare, pentru care isi va angaja raspunderea.

El a precizat ca este vorba de un program politic si ca procedura va avea loc in baza articolului 114 din Constitutie.

Articolul respectiv prevede ca Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.