Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, conditie convenita, marti seara, de premierul Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, pentru ca acesta sa preia, miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, avand in vedere noua structura a Guvernului, au declarat surse politice.

UPDATE

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Gabriel Oprea in functia de ministru al Afacerilor Interne, ceremonia depunerii juramantului urmand sa aiba loc miercuri, la ora 14.00.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, seful statului a semnat decretul prin care se numeste in functia de membru al Guvernului, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea si se desemneaza acesta ca viceprim-ministru interimar si prin care inceteaza efectele decretului pentru desemnarea sa ca ministru interimar la Interne.

Ceremonia depunerii juramantului de catre Gabriel Oprea ca ministru al Afacerilor Interne va avea loc miercuri, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.



Oprea ocupa in prezent si postul de ministru interimar de Interne, in baza unui mandat care expira insa pe 8 martie.

"Decizia demisiei a fost luata in sedinta USD. Urmeaza ca actul de demisie sa fie inregistrat oficial, din punct de vedere formal", au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, el precizand ca va trimite de dimineata propunerea catre presedintele Traian Basescu, pentru emiterea decretului de numire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.